Three hot chix from the heart of Sweden with a hilarious and awesome way of being. Blog full of inspiration

17 november 2013

SOLEN LYSER PÅ VARENDA EN


Livet blir så jävla mycket bättre, när man gör vad man tycker om att göra, och gör sina egna val. När man omringar sig av kärleksvänner och av solskenspromenader. När tanken "SHIT JAG KAN GÖRA VAD JAG VILL MED MITT LIV" slår en. När man ser solsken istället för mörka tunnlar. När man bestämmer sig för att strunta i att bli stressad och deprimerad över småsaker, och istället bara flyta med, göra de gråa vardagarna till något extra.

När man upptäcker att man har makten över sitt eget lilla privata liv. För att, man själv får faktiskt bestämma ifall man vill gå på bio med vänner eller stanna hemma för att vara med sin mamma, eller för att gå på en promenad istället för att sova en timme till, eller för att vara vaken några extra timmar och prata med sina vänner i en dubbelsäng halva natten, eller för att bjuda in alla gatans barn på en brännbollsturnering en sommarkväll, eller för att helt enkelt skippa en skoldag för att vara hemma och göra lite andra oviktiga grejer, såsom att äta mat, vila lite, vara ute lite, baka lite. Det finns ingen mer peppande tanke för oss än tanken om att vi är vad vi vill vara, när vi vill vara det.

Imorse bestämde vi oss för att vara de gamla vanliga Vikabönderna som vi alltid varit. Kramade frenetiskt på barnvaktsbarn som vi mötte på gatan som helt plötsligt hade växt till 10-åringar, träffade på granntanter och gubbar, läste lite extra på anslagstavlan om det möjligen skulle vara någon ny tipspromenad på g. Och lyckan som bultar i våra bröst nu är överväldigande, glittrande, bubblande. För, fy bövelen, vad fint det är att bara vara en själv hela dagarna, och ingen annan typ som man inte känner igen egentligen. Att våga bestämma över sig själv, och att våga tycka att man själv är najs och att våga skratta åt något man tycker är roligt och att våga vara arg när man är arg. Vågar man, det minsta lilla, att erkänna för sig själv att man faktiskt är lite rolig, eller lite fin, eller en ganska bra lyssnare, eller lite bra på att laga mat, så är det en stört stor grej. Det är något fantastiskt, som man ska ta vara på och förvara djupt inne i hjärtevrån. Så ta vara på det. För din egen skull. För att du och jag och vi alla faktiskt är så djävulens balla egentligen, om vi tänker efter. Eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv